ZINP,A! – Zimske Igre Na Pazinski, Ala!

13. 12. 2022.
U četvrtak, 8. prosinca u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Pazin sport doo, Društvo Naša djeca Pazin i Centar za mlade Alarm Pazin i uz pokroviteljstvo Turistička zajednica središnje Istre na Šetalištu Pazinske gimnazije održane su druge Zimske Igre Na Pazinski, Ala!. Pazinske igre otvorene su nastupom u dvije dječje kategorije, jedna za djecu prvih i drugih razreda osnovne škole, a druga za djecu od trećeg, do petog razreda osnovne škole.
25 se mališana u pojedinačnoj konkurenciji natjecalo u nošenju loptice, u cornholu, u trčanju poligona i u ”znesi jaje”. Najbolji su osvojili vrijedne nagrade poput vožnjom Zip lineom iznad pazinske jame i klizanje na pazinskom klizalištu te posebno izrađene medalje.
Nakon dječjih igara uslijedile su Pazinske igre u seniorskoj konkurenciji. Sedam se prijavljenih ekipa natjecalo u pet disciplina, i to u grupnom skijanju na suho, u ”glavoboci”, u nogometu sa posebnim pomagalima, u ”znesi jaje” i za kraji u igri ”99 luftbaloons”. Pobjednici drugog izdanja bili su ekipa ‘Azimuti’, koji su uvjerljivo odnijeli naslov ispred ostalih pazinskih ekipa. Drugo mjesto osvojila je ekipa ‘Nu’, a treće mjesto ekipa naziva ‘Špalta’. Prve tri ekipe osvojile su vrijedne nagrade u ugostiteljskim objektima Agroturizam Stara Štala u Borutu i Bistro „Pod Lipom” u Pazinu, te vožnjom Zip Line Pazinska jama, a okićeni su i lijepim prigodnim medaljama.
Svi su natjecatelji dobili originalnu božićnu kapicu događaja, a sudionicima i vjernim navijačima ugostitelji iz Caffe Bar Club pripremili su bogatu zakusku uz kuhano vino. Voditeljice programa bile su Letizia Gržinić i Roberta Špoljarić, a službena mjeračica vremena Karla Breščić. Ovim putem želimo zahvaliti pokrovitelju manifestacije Turističkoj zajednici središnje Istre, te svim sponzorima, sudionicima, fotografima i gledateljima drugih Zimskih Igra Na Pazinski, Ala! na podršci i dolasku, uz riječi – vježbajte i vidimo se opet!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page