Zajednica sportskih udruga Grada Pazina primjer dobre prakse u organizaciji Europskog tjedna sporta na lokanoj razini

29. 11. 2022.

Ministarstvo turizma i sporta istaknulo je Zajednicu sportskih udruga Grada Pazina kao primjer dobre prakse u organizaciji Europskog tjedna sporta na lokanoj razini. Tim povodom Tajnik ZSU Pazin sudjelovao je na konferenciji i prezentirao način organizacije i održavanja Europskog tjedna sporta u Pazinu.

Konferencija je održana u Termama Sveti Martin u suradnji Ministarstva turizma i sporta, Zajednice športskih udruga i savezom Međimurske županije 22.-23.studenoga 2022. godine  pod nazivom  „Sportska izvrsnost europskih regija i gradova – Aktivna i zdravija Europa“ u skladu s ciljevima Europskog tjedna sporta 2022.

70-ak predstavnika sportskih jedinica lokalne i regionalne uprave i samouprave na Konferenciji je imalo priliku čuti više o problematici tjelesne (ne)aktivnosti osmogodišnjaka za koju su govorili predstavnici HZJZ-a, a kao odgovor na tjelesnu (ne)aktivnost općenito, sudionicima je predstavljena inicijativa Europske komisije, projekt Europski tjedan sporta te važnost uključivanja lokalnih zajednica u njegovu provedbu.

Tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina sudjelovao je na konferenciji te obrazložio na koji se način obilježava Europski tjedan sporta u Pazinu te Dan otvorenih vrata sportskih udruga i klubova u Pazinu. Istaknuo je i dobru suradnju sa sportskim udrugama i klubovima koje se svake godine odazovu pozivu za obilježavanje Europskog tjedna.

Na kraju prezentacije članovi Ministarstva turizma i sporta pozvali su sve predstavnike jedinica lokalne uprave i samouprave da slijede primjer Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, kao primjera dobre prakse u organizaciji Europskog tjedna sporta na lokalnoj razini.

Osim toga govorilo se je o načinu kandidature za Europske regije sporta i Europski grada sporta putem udruženja ACES Europe, a posljednja tema konferencije bila  je vezana uz financiranje sporta putem natječaja Ministarstva turizma i sporta, govorilo se o ERASMUS + natječaju i o mogućnostima prijavljivanja na natječaj te novom pozivu za mobilnost trenera i sportskog osoblja te su sudionici informirani o novom Zakonu o sportu s naglaskom na lokalni sport.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page