Pazinski boćari u Kupu Europe u boćanju 2017. godine

25. 4. 2017.

 

 

 

 

 

 

Ovog vikenda, 29.04. u Boćarskom centru Aleksandar Anzur Pazin s početkom u 14 h igraju se prve utakmice osmine finala Kupa Europe u boćanju 2017. godine. Ždrijebom je odlučeno da se u osmini finala sastaje ekipa Boćarskog kluba Pazina sa ekipom Boćarskog kluba Montelimar iz istoimenog francuskog grada. Za sedam dana, odnosno 06.05. u Montelimaru u Francuskoj igra se uzvratni susret kamo putuje i naša ekipa Boćarskog kluba Pazin. Ekipa koja ostvarenim rezultatima iz ova dva susreta bude uspješnija i nastavlja kup, ide u četvrtfinale gdje se ždrijebom ponovno izvlači protivnik.

U završnicu osmine Kupa osim hrvatskih i francuskih klubova plasirale su se ekipe Italije, Slovenije i Monaka. Konačno, do kraja svibnja biti će poznate četiri najbolje ekipe Kupa koje će drugog vikenda lipnja razigravati za prvaka Kupa Europe u boćanju 2017. godine u Italiji.

Boćarski klub Pazin nakon završene natjecateljske sezone 2016/2017 zauzeo je treće mjesto 1. Hrvatske boćarske lige i zajedno sa Boćarskim klubom Zrinjevac Zagreb i Boćarski klub Vargon Rijeka, stekao uvjete da se takmiči u ovom Kupu Europe u boćanju 2017. godine. Ovo je izniman uspjeh pazinske momčadi koja je nakon državnog prvenstva na razini Hrvatske stekla uvjete za daljnje natjecanje u Kupu Europe.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page