PROJEKTI I PROGRAMI

Natječaji za udruge – prijavljeni i dobiveni projekti

PROJEKTI TIJEKOM 2017. GODINE

Projekt “Mići i zdravi biti”

Projektom “Mići i zdravi biti” želi se sport i rekreacija približiti onim najmlađima. Malu djecu, a velikim djelom školsku djecu treba aktivno uključiti u sport, prethodno ih educirati i predstavljati im sve prednosti bavljenja sportom za njihovo zdravlje i život. Treba razvijati svijest o pozitivnim učincima tjelesnog vježbanja.

MIĆI I ZDRAVI BITI – brošura

MIĆI I ZDRAVI BITI – prezentacija

Valamar Riviera d.d. “Tisuću dana na Jadranskom moru”

  • Košarkaški klub Ghia Staff Pazin

Državno prvenstvo Mini košarke 2017. godine za U-9 uzraste/dječaci do 9 godina starosti

Radi se o mini basket prvenstvu na razini Republike Hrvatske u samostalnoj organizaciji udruge Košarkaškoga kluba Ghia Staff Pazin koje okuplja natjecatelje  – ekipe iz cijele Hrvatske. Sudjeluje 10 ekipa koje su izborile nastup na regionalnim natjecanjima. Jedna od regija natjecanja je Grad Pazin, kao domaćin. Mjesto održavanja prvenstva je u Školsko-gradsko sportskoj dvorani Pazin. Bitno je da projekt naglašava i u njemu sudjeluju djeca do 9 godina. Natjecanje okuplja veliki broj gledatelja, te medije koji prate cijeli taj događaj.

  • Rukometni klub Pazin

Natjecanje u 3. HRL (hrvatska rukometna liga) – zapad – žene

Natjecanje unutar 3. HRL odvijaju se u dvokružnom sustavu kroz sezonu jesen- proljeće. Ekipe se izmjenjuju iz kola u kolo kao gosti, odnosno domaćini. Seniorke RK Pazin se već niz godina natječu u 3. HRL i redovito postižu zapažene rezultate i visoke plasmane. Za vrijeme domaćinstava RK Pazin natjecanja se odvijaju u novo školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, čije utakmice posjećuje značajan broj gledatelja. Članice RK Pazin su uglavnom srednjoškolke i nekoliko studentica.

  • Zajednica sportskih udruga Grada Pazina

Mini škola plivanja

Ovim projektom želi se  naučiti i poboljšati vještinu plivanja, naučiti pravilno disati, smanjiti rizik od ozljeđivanja i utapanja djece tijekom boravka uz vodu i u vodi; pridonijeti sigurnosti i kvaliteti života djece, poticati razvoj pozitivnih osobina ličnosti, samopouzdanju, te razvijati motoričke i funkcionalne sposobnosti djece, razvijati prijateljstvo i suradnju. Kako Grad Pazin nije smješten uz more i nema bazena ,te  nema mogućnosti za organizaciju aktivnosti uz vodu i na vodi ovim projektom omogućili bi djeci predškolske dobi da nekoliko dana korisno i aktivno provedu na moru.

Plan i program sportskih aktivnosti sastoji se od 10 nastavnih jedinica. 5 nastavnih jedinica traje 20 minuta ( sve u vodi), a 5 nastavnih jedinica traje 30 min( 15 minuta u vodi, 15 minuta na suhom.)  Osnovnu izvedbu programa čine; vježbe navikavanja na vodu, vježbe na suhom, vježbe disanja, vježbe provjeravanja znanja plivanja, vježbe plovnosti ,plutanja i klizanja, vježbe  ronjenja i gledanja u vodi, učenje osnovnih motoričkih podstruktura, vježbe sigurnosti u vodi i u vodu, skokovi, kretanje u vodi-plivanje. Između ulazaka u vodu osmišljene su različite radionice: likovna, glazbena, plesna, štafetne igre. Pomagala: daske za plivanje, gumeni kolutovi, obruči, spužvaste trake, razne lopte, pribor za kreativne radionice. Cijeli plan i program baziran je na igri i prilagođen uzrastu djece. Upravo kroz igru djeca najbolje i najprirodnije uče. Budući da rad sa djecom predškolskog uzrasta iziskuje  posebnu pozornost, uvjete i pripremljenost , upravo je u ovom programu najbolja kombinacija i međusobna suradnja odgajatelja, trenera i medicinskog osoblja.

PROJEKTI TIJEKOM 2016. GODINE