BOĆAJMO U ŠKOLI

05. 6. 2019.

Finalno natjecanje za Istarsku županiju iz šeste sezone projekta Boćajmo u školi koji Istarski boćarski savez provodi u cilju populariziranja boćanja i privlačenja što više mladih da se bave ovim sportom, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje održava se u četvrtak, 06. lipnja u Boćarskom centru „Aleksandar Anzur“ u Pazinu. Otvorenje natjecanja je u 11.00 sati a svečana podjela medalja i nagrada predviđena je u 12.00 sati.

Na finalnom natjecanju natjecati će se učenice i učenici iz istarskih osnovnih škola, Vladimira Nazora Pazin, „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Matije Vlačića Labin, „Ivan Goran Kovačić“ Čepić, Vladimira Nazora Potpićan, Poreč, „Vitomir Širola – Pajo“ Nedešćina, Svetvinčenat, te Jože Šurana Višnjan – PŠ Vižinada.

Iz svake navedene škole dolaze po dva natjecatelja odnosno sve zajedno ima 36 natjecatelja. Ove godine je novost da se sva takmičenja odvijaju u dva dijela – dvaputa iste radnje između kojih se predstavlja disciplina brzinskog štafetnog izbijanja od strane juniorske ekipe Boćarskog kluba Pazin. Projekt se provodi od 2014. godine u organizaciji Istarskog boćarskog saveza a provodi ga trener Valter Ivančić.

Ideja projekta Boćajmo u školi je kroz tehnike zainteresirati djecu za boćanje koje se nerijetko karakterizira kao sport starijih. Istarski boćarski savez ovaj projekt provodi u cilju popularizacije boćanja i privlačenja mladih na bavljenje ovim sportom, a kako u natjecanju sudjeluju djeca s čitavog područja Istarske županije, ovo je idealna prilika da se upoznaju i sklope nova prijateljstva, i to kroz sport. Natjecateljske igre su u potpunosti prilagođene djeci osnovnoškolskog uzrasta. Iako je važno sudjelovati i družiti se, za najbolje osigurane su posebne nagrade.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page